Vinterpromenad

Jag älskar snö och minusgrader! Tänk att vi kommer få en vit jul i år, jag minns inte när vi hade det senast. För även om det börjar töa så borde inte allt det vita hinna försvinna till på torsdag, eller? Här har vi nu 9 minusgrader och minst en decimeter snö. Det blir så rent, ljust och vackert med snö.

Tannefors slussar i vinterskrud, här går vi ofta promenad med Aska.


Vovven är överlycklig, eller lite smått galen, det beror på hur man väljer att se det. Hon fattar nog inte riktigt vad det vita fluffet är till för men förmodligen har det kommit för att hon behaga henne. Åh vad det luktar gott överallt. särskilt under snön så det är viktigt att köra ner huvudet under snön för att kolla vad som gömmer sig där. Aska har fått massa energi som verkar öka i takt med att minusgraderna blir fler. Hon har glömt hur man gör när man går i fint i koppel, hon hoppar och studsar, morrar och hoppas på att man kanske skulle kunna tänka sig att kasta en liten snöboll på henne i alla fall.


Kom igen då husse, KASTA nån gång då!Den låååånga scnauzern fångar säkert.Haha jag har den, åh fy f_n vad de ä kul me snö!!!

Denna gång var det en tennisboll och inte en perfek rund snöboll. Snöbollarna hamnar nämligen i magen på vovven. Bilderna är tagna för några dagar sedan och sen dess har det faktisk kommit ytterligare några centimeter vitt fluff. Det blir många härliga och kalla promenader i kylan, hunden blir ju kissnödig även om det är -15, så det är bara att klä på sig och traska ut. Man liknar mest en mumie, men hittills har jag inte förfryst en endaste tå, så det får det vara värt.

Nej nu har jag inte tid med det här mer, vi drar vidare. Tack och hej för denna gång.


Julhandel utan plånbok- eller pengar.

Idag gav min snälla sambo mig sovmorgon medans han var ute och traskade med vår galna hund i 8 minusgrader. Hennes galenskap verkar bara bli värre ju lägre kvicksilvret sjunker. Jag låg kvar under duntäcket och försökte få luft, men icke. Jag var tvungen att kapitulera inför nässprayet, för 10:e gången den natten. Det verkar som att mitt immunförsvar har åkt fritt fall sen jag fick en bulle i ugnen. Jag tror det är 4:e gången jag är förkyld i höst vilket är ungefär vad jag brukar klara av på en 10-års period i vanliga fall. Stackars, stackars mig.

Sen åkte jag och Oscar ner på stan en sväng, nöjda med att vi visste precis vad vi skulle ha så det skulle gå fort i julhysterin. Det visade sig att vi hade huvudet under armen båda två. Först in på HM och prova mamma byxor. Mina vanliga byxor har börjat glida ner när jag rör mig. Varken praktiskt eller snyggt. Hittade vad jag skulle ha och var omåttligt nöjd över att jag för en gångs skull kommit ihåg rabattkupongen. Ställde mig i kön och började rota i väskan efter plånboken. Tittade upp på Oscar med oro i blicken, -Ehh, jag tror jag har glömt min plånbok hemma... Oscar himlade med ögonen, märkbart trött på sin förvirrade sambo. Han drog fram sin plånbok, men se det gick inte att använda rabattkupongen utan HM kortet (som låg i min plånbok- hemma). Det var bara att hänga undan kläderna och lomma vidare.

Snabbt in i nästa affär, skickligt kryssande miljarder av stressade människor. Roffade åt oss vad vi skulle ha, det gick ju ganska snabbt det här trots allt. Framme vid kassan skall Oscar betala, -Köp medges ej, säger kassören med bister min. En högröd Oscar får lämna affären utan kasse, men med en hånleende sambo en meter bakom. Jag kanske inte har koll på var jag har min plånbok, men jag vet i alla fall vad jag har i den!!

Det var bara att åka hem och hämta min plånbok, gå samma runda en gång till och lösa ut alla varorna. Plötsligt var det hela inte så snabbt avklarat ändå. Så det kan bli.

Utställning i Sthlm

Idag har jag och Aska varit på utställning i Stockholm, eller i Älvsjä på stockholmsmässan närmare bestämt. Det var galet mycket hundar och folk överallt. Askas uppfödare Susanne fick den stora äran att visa Aska idag, jag har ju lite besvär med foglossningar och är inte direkt graciös när jag skall försöka springa. Idag fick Aska en 1:a och hederspris, det får man ju vara nöjd med. Två av Askas kullsyskon var också med och dom uppförde sig fint dom också. Nu lär det inte bli några mer utställningar på ett tag, vi har lite annat att stå i...

Tjusig flicka.

Oscar jobbar, djupt bedrövad över att han missade utställningen idag. Jag vet att jag kommer få skäll när han kommer hem ikväll. Mina klåfingriga fingrar råkade nämligen lägga beslag på både mina och hans nycklar innan jag åkte till Sthlm imorse. Hoppsan. Igen. Jag hoppades hela vägen från Sthlm till Linköping att någon vänlig inbrottstjuv hade stulit det tjocka kattskrället som väcker mig varje morgon kl 06 för att få mat. Men icke, kattskrället var kvar när jag kom hem, lika hungrig som vanligt.

Något som jag däremot blev glad över att se var det tunna men inte desto mindre vita täcket av snö som föll över stan igår fortfarande var kvar. Aska blev också glad, körde ner skägget och plogade bort den lilla snö som fanns på gräsmattan utanför huset. Snö var nog ändå roligare än utställning trots allt.

Härligt med snö, men det får gärna komma några decimeter till.


Flyttkaos

Som jag nämnde tidigare så råder det flyttkaos här hemma. Igår fick både jag och Oscar ett litet sammanbrott över oordningen och försökte röja lite bland flyttkartonger och säckar. Oscar släpade ner alla kartonger i källarförrådet medan jag gör det jag är bäst på. Tittade på och gav order alltså. Oscar får ju skylla sig själv, hade han inte gjort mig på smällen hade jag också kunnat bära. Det är lite tomt och kalt här hemma, inga tavlor på väggarna och de flesta skåp och förråd gapar tomma. Förutom källarförrådet som numer spyr när man öppnar det.


Vissa av oss slet hårt med flyttkaoset.


Det var skönt att få lite bättre ordning och få dammsuga bort lite husdjurshår. Janne däremot, han är grymt besviken. Det finns inget som går upp mot äkta flyttkaos tycker han. Massa kartonger överallt som man kan gömma sig i. Han har skrämt livet ur oss alla genom att ligga där helt tyst och sticka ut en tass genom hålet i kartongen och ge en snyting till den stackars lyckligt ovetande varelsen som går förbi. Det är roligast när han gör det på hunden för hon skiter nästan på sig. Hon som är en cool, hård och orädd schnauzer (enligt henne själv) fattar verkligen inte vad det är där inne trots att det sticker ut en kattsvans. Hon morrar år katten värre än en rottweiler, men han verkar bara hånskratta åt henne.

Det gäller att kolla att lådan är tom innan man slänger ner något.


On request...

Eftersom nu Linnéa så gärna ville se bilder på min tjocka mage så får jag väl offra mig och vika ut mig lite. Vad gör man inte för vännen i söder.


V. 12                               V. 18                             V. 22

I v. 12 tycke jag själv att det började synas, i v. 18 tyckte jag att jag började bli tjock. Sen kom v. 22 och jag börjar känna mig som en valross, men jag kommer fortfarande i de flesta av mina kläder. Nu är jag i v 23 och Alvar-Stina (arbetsnamnet, bestämt av farbror Johan) lever rövare där inne, speciellt när jag skall sova.

Idag har jag fått min havandeskapspenning beviljad och därmed är det grön ljus för flytt till ön i slutet av januari. Vi håller på och packar här hemma, det ser ut som f_n. Vi åker hem med ett flyttlass i mellandagarna och sen kommer mor & far upp med ett släp i slutet av januari och hämtar mig, Aska och resten av grejorna. Oscar stannar några veckor och jobbar för brödfödan medan jag försöker komma i ordning på ön. Nu längtar jag faktiskt efter att flytta hem, efter snart 8 år på fastlandet känns det som att det är dags.

RSS 2.0