Födelsedag

Igår firade jag min 28:e födelsedag, tänk vad åren går! Jag tillhör dom som aldrig kommer igår hur gammal jag är, när folk ställer frågan så brukar jag svara när jag är född istället. Det är ju lite pinsamt att svara fel.

Födelsedagen firades på bästa sätt även om den kunde börjat bättre. Dom håller på och byter golv i lägenheten ovanför och bestämde sig tydligen för att det var en strålande idé att börja slipa kl 9 på morgonen. Det är väl inte så farligt om det inte hade varit så att jag precis hade gått och lagt mig efter att ha jobbat tre nätter. Det blev inte mycket sömn. Funderade på om det verkligen skulle va brottsligt att ha ihjäl någon som gör så mot min stackars sömn?! Tycker snarare att sådant borde uppmuntras, eller jag tyckte det då åtminstone.

Under dagen har jag fått många trevliga telefonsamtal, sms och gratulationer. Tack för det alla, ni är så söta och snälla. På kvällen hade vi ett riktigt zoo här med tre hundar och en katt. Janne hade vaknat på fel sida (det händer verkligen inte ofta) så både Aska och Casper fick sig en snyting så där i förbi farten. För säkerhets skull liksom ifall dom skulle få för sig att sticka upp. Cleo klarade sig undan katt tassarna men hon höll sig klokt nog på behörigt avstånd.

Jag hade sån tur att storebror var i stan på självste dagen med D. Trots att han glömde mitt paket och fick åka hem och hämta det så kom både han och Annie till slut i alla fall. Men vi är ju alla vana att vänta på honom... Tillsammans åt vi goda bullar och tårta som min kära sambo bakat, jag behövde inte lyfta ett finger. Tack för all hjälp, fina paket, vackra blommor och gratulationer. Nu skall jag tvätta och läsa " Vila på gröna ängar" som jag fick av Johan och Niklas. Hoppas verkligen den här slutar bättre än "Berlinerpopplarna".

Oscar i bakartagen med mjöl från vaderna upp till öronen, det är ju sånt man får räkna med. Gott blev det i alla fall.


Är datorn en hon eller han?

Oftast orkar jag inte läsa alla kedjebrev man får på e-mail men ibland kan dom faktiskt va rätt kul. På tal om jämställdhet så fick jag den här av min kära mor häromdagen, jag tyckte den var just lite kul.

Han eller hon?
 
Vad tror du?

En språklärare försökte förklara det här med tinget "kön" för sina elever.
T ex, sa läraren, benämns båtar, flygplan och orkaner som "hon".
En av eleverna undrade vilket kön i så fall en dator skulle vara.
Läraren gjorde detta till en gruppuppgift och delade upp klassen i två grupper - killar för sig och tjejer för sig.
Uppgiften var att ge datorn ett kön och motivera varför.    Tjejerna kom fram till att en dator definitivt är en "han" eftersom:
1. Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan att få instruktioner.
2. Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men hälften av tiden är han själv det största problemet.
3. För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.
4. Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat litet längre skulle du kunna hittat en bättre modell. 


Killarna, å andra sidan, ansåg att en dator är en "hon" eftersom:
1. Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.
2. Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är obegripligt för alla som inte är datorer.
3. Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa till problem långt efteråt.
4. Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör.


Vad tror ni? Själv tycker jag oftast det är ganska onödigt att könsbestämma saker, låt de vara som de är istället. Fast här gillar jag tjejernas förklaring bäst...

Abrupta slut på böcker

Jag har just läst ut "Eremitkräftorna" av Anne B Ragde, härom veckan läste jag ut den första i samma serie som bär namnet "Berlinerpopplarna". Böckerna har även filmatiserats och gått som en serie på SVT för ett tag sedan. Böckerna har nog också något år på nacken. Jag tyckte den första boken var lite seg i början så den tog mig någon vecka att läsa ut. Den tog sig dock i slutet och man blev nyfiken över vad som skulle hända med den norska släkten på Neshov som böckerna handlar om. Därför fortsatte jag med Eremitkräftorna i rasande tempo, läste ut den på två dagar. Ju närmare slutet jag kom desto nyfiknare blev jag på hur sjutton författaren skulle hinna få till ett slut. Det fick hon inte. Har aldrig läst en bok som slutar så mitt i en händelse. Sista meningen i boken är: "Hon ryckt upp ytterdörren och rusade förbi sköljrummet utan att byta om till griskläder, öppnade dörren in till djuren och tände i taket." Och sen, vad då????

Så kan ju för i helvete inte en bok sluta, mitt i bara så där! Jag ringde till Johan eftersom jag misstänkte att han rivit ut tio sidor innan han lånade ut bokjäveln till mig. Men nej då, så var inte fallet. Däremot fanns det en tredje bok. Jag suckade av lättnad och frågade om jag kunde låna den också. Nehej, det gick inte för den har inte kommit ut på svenska än! Jag är kass på norska då det är inget alternativ. Visste ni till exempel att Eremitkräftor heter Eremittkrepsene på norska? Hur logiskt är det? Men efter lite research (google) så upptäckte jag att Johan ljugit för mig. Den tredje delen kom ut i maj och heter "Vila på gröna ängar". Jag tror Johan fick dåligt samvete efter sin lögn, för nu har han beställt ett exemplar var till oss. Det var ju verkligen snällt! Jag tror han är min alldeles snällaste svåger.

Vad boken handlar om?! Jo den handlar om en norsk familj och deras gård, familjens hemligheter och problem. Kanske inte låter så revolutionerande men de är helt klart läsvärda! De två första i alla fall, den sista vet jag ju inte än...

Skyltskrivare med skriv och stavsvårigheter

Jag hoppades på att brandkåren i alla fall kunde stava till livräddning!

Eller stavas det utan "g" hemma på Gotland?


Askas mentalbeskrivning

Så var det gjort, Askas mentalbeskrivning alltså. Hela kullen sånär som på "Midsummer Eve" (som är exporterad till Kenya) slöt upp på mentaltestet förra helgen. Mentalbeskrivning är ett försök att beskriva hundens mentalitet med hjälp av olika "tester". Man testar till exempel hur hundarna uppför sig i möte med en främmande människa, spöken i skogen (dom var riktigt äckliga tyckte Aska), jakt och skottfasthet. Det är ingen tävling och det finns egentligen inget som är rätt eller fel. Aska skötte sig jättebra liksom resten av hela kullen. Det var riktigt roligt faktiskt! Efteråt blev det valpträff och det bjöds på god mat och tårta. Sedan drog vi vidare till Nynäshamn och checkade in på hotell, med efterföljande båtfärd till ön i söndags.


"Kamp med testledaren- laddar för avståndslek- försöker hålla spökena på avstånd genom skall, morrningar och rest ragg".


"Aska hade det lite tufft, tänk själv att vara ensam snygg brud med massa hormonstinna tonåringar, dom bryr sig inte direkt om att är syskon om man säger så..."


"Aska var först ut att prova hotellsängen efter en lång dag."


RSS 2.0