Framtiden på ön

Som de flesta av er säkert redan vet så planerar vi att flytta hem till ön i februari. Vi har fått andrahandskontrakt på en lägenhet i samma trappuppgång som storebror och Oscar har fått vikariat på ortopeden. Jag själv planerar ju att ligga hemma och jäsa i två månader innan jag skall kämma ut vårat första barn som beräknas anlända i april.

Det har varit en höst full av planerande och kalkylerande för att flytten skall bli av. Som ni gotlänningar vet så är det inte helt lätt att få lägenhet, trots att det byggs som aldrig förr och att nya hyreshus poppar upp som svampar ur marken. Trots detta finns det knappt några lägenheter ute på hyresmarknaden och det krävs lång tid i kö för att komma över en lägenhet även i de tråkigare områdena. Vi hoppas ju på att kunna flytta till hus på landet inom en snar framtid. Tyvärr har ju Gotlands kommun anställningsstopp och så många andra arbetsgivare har vi inte på ön så det dröjer säkert innan vi får fast anställning och lån på banken.

Vi kanske är lite galna som lämnar våra fasta jobb (visserligen bara tänstledighet/föräldraledighet till att börja med), förstahandskontrakt på en fin lägenhet i ett trevligt område för osäkerheten ute i östersjön. Det mest galna med att flytta är ju ändå att lämna Johan och Niklas som vi kommer att sakna varenda dag. Vi funderar på att kidnappa dom och ta med dom. Det finns massa övergivna militära skyddsrum som vi säkert kan förvara dom i ifall dom skulle försöka rymma hem igen. Vovvarna kan bo hos oss, annars kanske dom blir sjuka.

Oscar ligger sömnlös och gnisslar tänderna, hur ska detta gå?! Jag sover gott och tror att allt ordnar sig. Som vanligt. Och även om det känns lite galet och osäkert så längtar vi nog båda två, ja i alla fall jag som räknar dagarna tills jag får bo vid havet, släkt och vänner igen. Aska räknar dagarna tills det blir fri tillgång på rabbis och Janne, ja han sover på saken.


Kommentarer
Postat av: Nina

Va kul att ni ska flytta tillbaka. Å va superkul att du är gravid. Fast jag har ju vetat det ett tag faktiskt.



Hur mår du? Hoppas bra. Skönt att du sover gott iaf.



Det är surt att det är så svårt med boende på ön. Kanske har vi ngt i huset på Wisborgsgatan. Jag kan kolla om du vill? De är de enda lgh vi hyr ut där man får ha bebis samt bo året runt förstås. Vad önskar ni? Tvåa trea?



Kram

2009-11-02 @ 15:39:17
URL: http://ninaruthstom.blogg.se/
Postat av: johaN

Vi kommer sakna er massor också. Det har varit enormt trevligt att ha er så nära och kunnat dela lite mer vardag tillsammans. Vi kommer nog kunna inreda bunkern fint må du tro..

Klart det kommer ordna sig. Ge Oscar en stilnoct. Puss & kram

2009-11-02 @ 17:27:55
Postat av: Agneta olin

Som ni vet så längtar vi efter att få rå om er lite mer och umgås lite oftare. Så man kan ju bara säga att vi drar det längsta strået.

kram mor o far

2009-11-02 @ 21:00:58
Postat av: Johanna Modigh

Så himla himla härligt o roligt att ni äntligen flyttar ner. Vill tacka för en urmysig pratstund sist vi träffades, har saknat våra stunder ihop :)

Många kramar till er båda// Hanna

2009-11-04 @ 15:15:54
Postat av: sandra

Så kul att ni äntligen kommer, men hade kunnat klaffa bättre. Jag börjar ju att jobba 25 januari...

Kul att vi ses snart! Må bra. Kramar

2009-11-05 @ 15:56:23
Postat av: Linnea

Hääääärligt gumman!!! Jag kommer att hälsa på ofta ( i alla fall så "ofta" som jag besökt er i Lindköping!). Önskar er all lycka och hoppas det går bra för Oscar på ortopeden...



Puss och kram

2009-11-16 @ 21:43:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0